SSPF. Forever young.
Jaarverslag 2020 - Stichting Shell Pensioenfonds
Uw pensioen, uw toekomst
Love your future. Shell Pensioen

Grote steun voor het maatschappelijk verantwoord beleggingsbeleid van SSPF

Interview met bestuurslid en focal point ESG Martijn Minderhoud en Arnold Gast, Risk & Investment Officer Shell Pensioen.

Over Martijn Minderhoud

Martijn Minderhoud (73) is bestuurslid van SSPF en focal point ESG. Hij was 39 jaar in dienst bij Shell. In zijn meest recente functie was Martijn adviseur van EVP Exploration International en VP van Portfolio and New Business Exploration. In deze functies leidde hij de inspanningen om nieuwe exploratiemogelijkheden voor Shell wereldwijd te identificeren en na te streven. Na zijn pensionering in 2013 heeft Martijn zijn eigen adviesbureau opgericht. Momenteel bedient hij een aantal industriële klanten. In 1974 studeerde af aan de Universiteit Utrecht met M.Sc Experimental Physics.

Over Arnold Gast
Arnold Gast studeerde Economie aan de Rijksuniversiteit Groningen en behaalde zijn postdoctorale master in Financial Analyses op de Vrije Universiteit van Amsterdam. Gast was een groot deel van zijn carrière werkzaam bij Delta Loyd Asset Management, waar hij onder meer verantwoordelijk was voor het Credits & Investment Office. Daarna bekleedde hij de functie van Chief Investment Officer in de directie van ACTIAM. Sinds juli 2019 is hij Risk & Investment Officer bij Shell Pensioenbureau Nederland B.V.