SSPF. Forever Young.
Jaarverslag 2021 - Stichting Shell Pensioenfonds
SSPF. Forever Young.

Jaarverslag 2021 - Stichting Shell Pensioenfonds

Marije Verbeek

“Als je je toekomst goed wilt regelen, zul je in het heden wat dingen moeten doen”

“Energie is in transitie, pensioen is in transitie” zegt Marije Verbeek, oud-Shell medewerker en voormalig lid van het Verantwoordingsorgaan (VO) van SNPS. “Samen vormen ze een mooie uitdaging voor jezelf en anderen, omdat het belangrijk is om bezig te zijn met de toekomst.”

“In mijn werk vind ik het belangrijk om naast mijn standaard financiële werkzaamheden ook andere activiteiten te doen. Voor mijn ontwikkeling, maar ook om iets extra’s bij te dragen aan de organisatie. Toen ik in 2013 werd gevraagd voor het VO van SNPS, twijfelde ik daarom geen moment. Ik ben daar acht jaar gebleven.

Als VO-lid hield ik toezicht op het bestuur van het pensioenfonds. Regelmatig zat ik met de directie bij vergaderingen over de beleidsvorming. Pensioen is iets wat continu in beweging is, en iedere verandering heeft direct impact op de werknemers. Het was daarom een taak die ik heel serieus nam, je doet dit namens heel veel mensen en hun toekomst.

“Zo heb ik in grote lijnen al inzichtelijk gekregen wat pensioen voor mij betekent. Hoe ik dat ga invullen? Nog geen idee”

Ik realiseer me dat pensioen voor heel veel mensen een drempel is, het is lastige materie. Toch zou ik iedereen willen meegeven gewoon eens te kijken naar je eigen situatie. Inmiddels hebben we er zo goed aan gewerkt, dat het heel inzichtelijk is geworden. Je hoeft er niet meteen iets mee te doen, maar dan heb je in ieder geval een idee. Want als je je toekomst goed wilt regelen, zul je toch in het heden wat dingen moeten doen.

Door mijn deelname aan het VO ben ik ook naar mijn eigen situatie gaan kijken, of ik mijn eigen financiën wel op orde heb. Zo heb ik in grote lijnen al inzichtelijk gekregen wat pensioen voor mij betekent. Hoe ik dat ga invullen? Geen idee nog. Toen ik in 2021 bij Shell vertrok besloot ik ook een jaar sabbatical te nemen, maar na drie maanden was ik alweer aan het werk. Het leven is wat er gebeurt, terwijl je andere plannen maakt. Dat kan positief zijn, of omdat je iets overkomt waardoor je je moet aanpassen.

Op dit moment weet ik het gewoon nog niet. Het ligt er ook aan hoe fit ik nog ben tegen die tijd. Wat ik wel weet, is dat geld niet het belangrijkste is als het gaat om je pensioen. Het is wel de basisvoorwaarde om de dingen te kunnen doen, die je wilt doen.”

Duis arcu tortor, suscipit eget, imperdiet nec, imperdiet iaculis, ipsum. Sed aliquam ultrices mauris. Integer ante arcu, accumsan a, consectetuer eget, posuere ut, mauris. Praesent adipiscing. Phasellus ullamcorper ipsum rutrum nunc. Nunc nonummy metus. Vestibulum volutpat pretium libero.