SSPF. Forever Young.
Jaarverslag 2021 - Stichting Shell Pensioenfonds
SSPF. Forever Young.

Jaarverslag 2021 - Stichting Shell Pensioenfonds

Paul Versteegh

“Ik verwacht de rest van mijn leven bij Shell te blijven”

Al sinds zijn negentiende werkt Paul Versteegh bij Shell. En nog steeds gaat hij elke dag met plezier naar zijn werk. Een andere werkgever? Daar wil hij niet aan denken. Want als procesmanager liggen er nog genoeg projecten in het verschiet waar hij maar al te graag zijn tanden in wil zetten.

“Mijn vader heeft altijd in de olie-industrie gewerkt. Toen ik klaar was met de mavo en niet wist wat ik wilde doen, legde hij een krant op tafel met een advertentie van Shell bedrijfsschool. ‘Paul, jij gaat dit doen’, zei hij. Zodoende ben ik bij Shell terechtgekomen. Inmiddels ben ik 33 jaar verder en werk ik nog steeds bij Shell. De laatste jaren als Procesoperator Turnarounds in Pernis.

Natuurlijk is er een hoop veranderd in loop der jaren. Ik kan me nog goed herinneren dat ik op mijn tweede dag op de raffinaderij werd voorgesteld aan de afdelingsmanager die in tweedelig kostuum kwam aanlopen. Nu is dat natuurlijk niet meer voor te stellen en kom je zonder helm, overall en stalen neuzen de fabriek niet in. Veiligheidtechnisch zijn we daar veel strakker bovenop gaan zitten. Ook zijn we een stuk milieuvriendelijker gaan werken. Toen maakte het niet uit of er olie op de straat kwam, als je maar een zandzakje neerlegde. Nu mag er geen druppel olie meer vrijkomen.

“Ik ben geen jobhopper en verwacht de rest van mijn leven bij Shell te blijven”

Dat betekent wel dat wat je voorheen in vijf minuten deed, je daar nu twee weken over doet. Ik realiseer het me niet altijd, maar die regels zijn ook echt nodig. Er hoeft maar iets mis te gaan en je hebt volledig de poppen aan het dansen. Bij je eigen personeel, maar ook bij de buren. Een goede verstandhouding met de omwonenden door ze te betrekken bij de werkzaamheden is daarom ontzettend belangrijk. Zodat ook zij een veilig gevoel hebben bij de fabrieken.

Ik ben geen jobhopper en verwacht de rest van mijn leven bij Shell te blijven. Ook omdat de toekomst van Shell er rooskleurig uitziet en we in de aanloop naar de energietransitie nog een hoop stappen zullen maken in de productie van biodiesel. Daar ligt ook voor mij een rol weggelegd.

Mijn pensioen? Daar ben ik totaal niet mee bezig. Ik vertrouw erop dat Shell dat goed heeft geregeld en zie het wel tegen de tijd dat het zover is. Tot die periode weet ik, dat ik me niet hoef te vervelen en komen er nog heel mooie projecten voorbij.”

Duis arcu tortor, suscipit eget, imperdiet nec, imperdiet iaculis, ipsum. Sed aliquam ultrices mauris. Integer ante arcu, accumsan a, consectetuer eget, posuere ut, mauris. Praesent adipiscing. Phasellus ullamcorper ipsum rutrum nunc. Nunc nonummy metus. Vestibulum volutpat pretium libero.