SSPF. Forever young.
Jaarverslag 2020 - Stichting Shell Pensioenfonds
Uw pensioen, uw toekomst
Love your future. Shell Pensioen

Interview met Eveline Smeets, Hoofd Actuariële Zaken bij SPN

“Ik krijg de mogelijkheid om
te pionieren”

Eveline Smeets, Hoofd Actuariële Zaken bij Shell Pensioenbureau Nederland.
Woont in Huizen

“Na mijn studie Econometrie ben ik in de pensioenwereld beland. Een werkveld dat wellicht niet heel dynamisch is, maar wel ontzettend interessant voor een bètapersoon als ik. Mijn technische inzicht combineer ik graag met mijn communicatieve vaardigheden: ingewikkelde zaken simpel uitleggen, zodat het voor iedereen begrijpelijk is. Daarnaast vind ik het belangrijk om voor vernieuwing te zorgen. De pensioenwereld bestaat grotendeels uit grijze mannen met een krijtstreeppak. Ik probeer daarin een frisse wind te zijn.”

Pionieren

“Als Hoofd Actuariële Zaken ben ik verantwoordelijk voor de verplichtingenzijde van de balans. Zo bereken ik in wat de verwachte verplichtingen zijn, hoeveel geld daarvoor in kas gehouden moet worden en welke risico’s we daarbij lopen. Daarnaast ondersteun ik bij allerlei beleidsmatige zaken. Momenteel houd ik me bezig met het pensioenakkoord. Ik ben nauw betrokken geweest bij de totstandkoming daarvan, omdat ik in allerlei overkoepelende overleggroepen zit, en help nu bij de implementatie binnen Shell Pensioen. Dat ik de mogelijkheid krijg om te pionieren, vind ik heel fijn.”

 "Als Hoofd Actuariële Zaken ben ik verantwoordelijk voor de verplichtingenzijde van de balans"

Naar kantoor

“Zoals al mijn collega’s werk ik al maanden vanuit huis. Ik mis het persoonlijke contact; even bij iemand naar binnenlopen voor overleg of een praatje. Daarnaast vind ik het jammer dat ik nu veel meer achter mijn laptop en aan de telefoon zit. Aan de andere kant zie ik ook voordelen. Ik krijg meer van mijn kinderen mee, heb geen reistijd en vind dat virtueel vergaderen vaak heel efficiënt verloopt. Toch kijk ik ernaar uit om straks weer (deels) naar kantoor te kunnen. Lekker in beweging zijn en veel afwisseling; daar word ik toch het gelukkigst van.”