SSPF. Forever young.
Jaarverslag 2020 - Stichting Shell Pensioenfonds
Uw pensioen, uw toekomst
Love your future. Shell Pensioen

Petra de Wit, pensioenspecialist bij APS

“De pensioenwereld is een leuke en absoluut geen stoffige wereld”

Petra de Wit, pensioenspecialist bij APS. Woont in Brabant. “Samen met mijn collega’s sta ik elke dag klaar voor de deelnemers van Shell Pensioen.”

“Wij doen de pensioenadministratie en beantwoorden klantvragen aan de telefoon en via mail. Ook zorgen wij ervoor dat de deelnemersgegevens up to date zijn. Het leukste aan mijn werk vind ik de diversiteit. Ik zit al een aantal jaren in dit vak, maar geen dag is hetzelfde. Ook leer ik nog elke dag. Over bijvoorbeeld buitenlandse belastingwetgeving of het nieuwe pensioenstelsel.”

Persoonlijk verhaal

“Veel deelnemers vertellen graag hun verhaal. Ik ben heel nieuwsgierig, dus als mensen zin hebben in een praatje ben je bij mij aan het juiste adres. Laatst had ik een meneer aan de lijn die vol passie vertelde over zijn werk op een booreiland. Zo’n persoonlijk verhaal is de kers op de taart op mijn werkdag. De meest gestelde vraag? Dat hangt van de deelnemer af. We krijgen veel vragen over de pensioenregeling, de pensioenuitkering, maar ook over de pensioenplanner of wat er met je pensioen gebeurt bij een scheiding. Nu er bij Shell een reorganisatie speelt, komen er meer vragen over eerder stoppen met werken en het laten ingaan van
het pensioen.”

“Veel deelnemers vertellen graag hun verhaal. Ik ben heel nieuwsgierig, dus als mensen zin hebben in een praatje ben je bij mij aan het juiste adres"

Bij de tijd

“Naast het klantencontact vind ik het puzzel- en uitzoekwerk in deze functie erg leuk. Ik ben dol op rekenen en na mijn studie economie en assurantie B in de pensioenwereld gerold. Dat is een leuke en absoluut geen stoffige wereld. Zeker SSPF gaat met haar tijd mee: zo is het sinds kort ook mogelijk om via beeld te bellen met de deelnemer. In deze tijd is het een meerwaarde om elkaar even te zien tijdens een pensioengesprek.
Mijn werkdag is geslaagd als deelnemers dankbaar zijn. Het geeft een goed gevoel om mensen verder op weg te helpen.”

Duis arcu tortor, suscipit eget, imperdiet nec, imperdiet iaculis, ipsum. Sed aliquam ultrices mauris. Integer ante arcu, accumsan a, consectetuer eget, posuere ut, mauris. Praesent adipiscing. Phasellus ullamcorper ipsum rutrum nunc. Nunc nonummy metus. Vestibulum volutpat pretium libero.